Bukre Roman Özeti ve Yazar Kahraman Tazeoğlu'nun Biyografisi

BUKRE (Kahraman TAZEOĞLU)


Kahraman Tazeoglu Hayatı ve Eserleri

1969 dogumlu olan Tazeoglu egitim hayatını İstanbul'da bitirdikten sonra radyoculukla ugraşmış. Sesini oldugu kadar kalemini de çok iyi kullanan bir yazar kendisi.
Kahraman Tazeoglu yalnızlık ve ask üzerine roman şiirler yazmıştır,ki bu duyguları tahlilde usta bir yazar ve şairdir. Kahraman Tazeoglu , 2004 yılında KAYAD tarafından "2006 yılında da Türkiye yazarlar birligi tarafından "en iyi radyo programcısı" ödülüne laik görülmüştür.
Bir egitim gönüllüsü olarak , kısa adı ANKEP olan üniversiteler Arası Kültür Edebiyat Platformu'nun kurucusu ve başkanıdır.
Son romanı "mavi ev"de, "bir özgürlüge mal olmuş hayat , hayat degildir; bie hayata mal olmuş özgürlükte özgürlük degildir" diyen Kahraman Tazeoglu, gizemli bir hikayeyi okurlarına sunmaktadır.

ESERLERİ
- Seni içimdenTerk ediyorum
-Ölü bir Kentin Morg Alfabesi
-Tutsak mektuplar
-Araz
-Susacak var
-Mavi ev
-Beni susarken Bölme
-Başka
-Eyvallah
-Kayıp yüz yılın prensesi
-Bambaşka
-Söz
-Kıyısızlar
-Bukre

Yazar: Kahraman Tazeoglu
Yayın evi : Destek yayınları
Tür-konu: Aşk Romanı
Sayfa:304
Orjinal Dili: Türkçe
Basım: İstanbul 2012
  
KİTABIN KONUSU
Bazen insanları uzaktan severseniz ama onlar bunun farkına varmaz ,işte kitapta anlatılanlarda böyledir. Selim Bukre'yi karşılıksız sever Bukre'nin haberi olmsada Selim bu platonik aşkından vazgeçmez ve sonunda muradına ererler.
ŞAHIS KADROSU
-Bukre
-Selim
-Cem
-Uygur
-Rüya

KİTABIN ÖZETİ

Bukre sevgilisi tarafından aldatılıyor ve hayata küsüyor.En yakında Selim'e koşuyor Selim Bukre'nin en yakın arkadaşı. Bukre Selem'e yaşadıgı acıyı anlatırken Selim de ona birinden çok hoşlandıgını platonik oldugunu anlatıyor. Aralarında büyük bir dostluk var Selim ve Bukre'nin. Selim Bukre'ye bütün bu yaşanılanlerı unutturmak için bir kampa götürüyor ve orada Cemle tanışıyor. Cem kamptaki tek müzisyendir ve bütün kızlar onunla ilgileniyordur. Ama biri dışında Bukre onunla ilgilenmez ve Cem'in dikkatini bu durum çok çeker. Cem bir şekilde Selim ve Bukre'yle tanışır arkada olur . Cem ve Bukre iyice yakınlaşırlar ama Bukre daha önce yaşadıkları sebebi ile biraz uzak durur. Ama ne yapsada bu duruma engel olamaz ve birlikte olmaya başlarlar.
Cem bir albüm çılarmak ister ama hiçbir müzik firması bunu kabul etmez ve Cem büyük bir çöküşe girer. Bukre ise buna dayanamaz ve bir şekilde yapımcıdan randevu alır. Ama Cem ve Bukre'nin iyice bozulur. Ve Bukre'nin tanıdıgı biriyle Cem konuşmaya başlar Rüya. Rüya şımarık, gösterişi seven , zengin biridir. Bukre ve Cem'in arasına girmiştir. Bukre ikici kez yıkılır ve Selim'e koşar. Selim ise Bukre'ye deli gibi aşıktır. Bukre çok üzülür bu duruma ve Selim on destek olur yine. Aradan zaman gecer ve Bukre yaşadıgı yerden ayrılmaya karar verir. Tam o sıra Selim ve Cem de birer mektup yazarlar. Selim ona olan aşkını,Cem ise pişmanlıgından bahseder ve Bukre Selim'i seçer.

Sonuç olarak Selim ve Bukre evlenirler. Bu arada Rüya Bukre'nin karşısına çıkar ama Bukre onu tanıyamaz. Çünkü Rüya kapanmış o şımarık ,gösteriş delisi kız gitmiştir.  Rüya Bukre'den ayrı özür diler onu affetmesini ister ve ordan ayrılır. Buyre'yke Selim ise çok mutlu olurlar ve iki çocukları olur. Kızlarının ismini ikisinin baş harflerinden oluşan "BUSE" ismini koyarlar çocuklarına.

Yazan: Hatice Kübra Oral

5 yorum:

  1. Gunumuzun en iyi yazarlarindan.

    YanıtlaSil
  2. Bence çok güzel bir kitap

    YanıtlaSil
  3. Çok guzel olmuş keşke daha kısa olsaydı daha güzel olurdu

    YanıtlaSil
  4. Harika bir kitap herkese tavsiye edeeim

    YanıtlaSil
  5. Emeğinize sağlık ne gūzel anlatmışsınız

    YanıtlaSil