YILDIZELİNE BAKIŞ

YILDIZELİNE BAKIŞ



Yıldızeli ilçesi konum itibarıyla doğu ve batıyı bağlayan E88 karayolu, Samsun -Sivas demiryolu ağı, kuzeyinde Tokat ve Karadeniz karayolu ağı  yine doğuyu batıya bağlayan 2018 de tamamlanması beklenilen Yüksek Hızlı Tren ağıyla stratejik özelliğe sahip, 1639 yılında yerleşim yeri olarak Kemankeş Kara Mustafa tarafından kurulmuş 1875 tarihinde Belediye olmuş şirin bir ilçedir.
İlçe merkezinde Pamuk Pınar Anadolu Öğretmen Lisesi, Çok Programlı lise, Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Cumhuriyet Üniversitesi Yıldızeli Meslek Yüksek Okulu vb. okullarımız eğitim faaliyetleri vermektedir. Ancak şehrimizin konumu itibarıyla göçün engellenmesi ve ekonominin canlandırılması için KOBİ ve KOSGEB lerden yaralanılması için halk bilinçlendirilmektedir. Yoğunluk tarım ve hayvancılık üzerine yapılmaktadır.
Belediye olarak şehrin İmarında Eğitim Tesis Alanlarının yetersiz olduğu düşünüldüğünden Sosyal tesisler ve eğitim tesis alanları şehrin gelişme aksı olan Doğu ve Kuzey istikametine kaydırılmıştır.
İlçemizdeki yüksek okulun yetersiz olduğu ve alanının genişlemeye imkan vermediğinden dolayı 60.000 m2 alanı eğitim tesis alanı olarak İmarı tamamlandı. maliye hazinesinden tahsisi yapıldı. Bürokrasi ve siyasi güçlerle yapılması için çabalar sarf edilmektedir. Daha büyük okul daha geniş dalları toplayacağından İlçe içerisindeki canlılığı artıracak, ekonomiye katkıda bulunacak, eğitim ve kültür seviyesini yükseltecektir. Şehir içi okul servislerimiz mevcuttur.
Geçmişten günümüze şehrin çarpık yapılaşmasını TOKİ’nin projeleri ile yenileme çalışmalarımız kısmi olarak yapılmaktadır. Tüm imar yollarının açılması için 18. madde uygulaması veya 15,16. maddelerle imara uygun parseller ihtisas edilmektedir.
YHT istasyonun şehir merkezinden geçmesi Edirne’den Kars’a ve Tokat, Amasya, Samsun vb. şehirlere Büyük şehirlerde bir toplu taşıma araçları gibi kısa sürelerde ilçemize erişimi sağlanmaktadır. Ülkemizin dört köşesinden gelen memur, öğrenci, öğretim görevlileri ve yatırımcılar için çok ideal bir yerleşim yeridir.
Bütün bunlar göz önünde bulundurularak Lise ve dengi okulların ve YMYO okulunun tercih edilmemesi büyük bir kayıptır.

 Saygılarımla.
   

                                Yazar: Abdurrahman AKBABA


                                                                                                         

0 yorum: